5 d’ag. 2012

Kazahstan: 1800 km de tràmit

O constantly in the middle of nowhere...



Post ràpid per a actualitzar la situació. Des de Shymkent hem fet tres etapes per a travessar Kazahstan i arribar a Rússia, tot intentant recuperar temps perdut.

La primera de les etapes, des de Shymken a Almaty, va ser maratoniana: 760 km per carreteres, diguem, poc ràpides amb un escenari constant: Kazahstan és tota l'estona igual. Pel trajecte, policies corruptes estil Azerbaijan, contacte amb altres equips del Mongol Rally, i el ja clàssic concert en Do Menor per a baca, disc de fre i fregament de xapa en el Fresnel. En arribar a les 23 h a Almaty, moment sòrdid del dia, que va ser dormir a l'estació de tren com uns hippies pollosos, però amb classe: en un hotel on existia la possibilitat de llogar les habitacions per hores. Amb vistes a les vies i a Talgos. Ideal per a descansar de tanta...planura kazaka.



La segona etapa, d'Almaty a un lloc perdut en 650 km. Pel camí, vam divisar un Fiat Punto del Mongol Rally amb dos germans anglesos a bord, el Rob i la Kate, amb qui vam fer la meitat de la ruta plegats i amb qui vam acampar a la salvatge. Durant aquesta etapa, vam veure...planura kazaka.



La tercera etapa ens va portar del punt in-identificat de l'acampada fins a la ciutat de Semey, capital de les proves nuclears soviètiques. L'etapa ha consistit en més carreteres infectes i més....planura kazaka.


Allotjats en un hotel congelat al 1970, al costat d'un parc amagat on s'ha decidit guardar antigues estàtues una al costat de l'altre, demà empedrem la marxa cap a la frontera russa. Hem afegit al nostre convoi un equip format per un malasi i un australià. La idea del grup (que sembla un acudit) és acampar demà per Rússia i el dimarts arribar a la frontera mongola.

Quadern de bitàcora: pròximament